>> اردوی طناب یا جشن جوانه ها-متوسطه1

اردوی طناب یا جشن جوانه‌ها

ششمین اردوی طناب درست دو ماه قبل از تاریخ اجرا با این پیام شروع شد:

سلام خانم ثبات عزیز....خوبین؟؟ سلامتین؟

من سیده طاهره بنی هاشمی هستم☺️ نمی‌دونم منو یادتون هست یا نه...راستش شماره‌تون رو از خانم قرایی گرفتم...میخواستم بپرسم امسال اردو طناب هست؟؟ اجازه میدین اگه ممکنه ما هم کمکتون کنیم؟؟ خیلی دوست داریم اگه قابل بدونین ما هم کمکی کنیم....

این یعنی شروع یک اردوی طناب متفاوت. من اسمش را گذاشتم اردوی طناب جهادی.

اردوی طناب کم کم به یک رسم دیرینه یا شاید بگویم یک سنت تبدیل می شود. طراحی یک شروع خوب، شاد و مفرح برای ورودی‌های جدید هر سال، در جشن جوانه‌ها. با این تفاوت که اجرای این اردو را بچه‌های سال بالایی برای دوستان تازه واردشان به عهده می‌گیرند و این دلنشینی کارگاه را دوچندان می‌کند. این بچه‌ها همدیگر را نمی‌شناسند ولی می‌دانند که به زودی با هم، هم‌مدرسه‌‌ای خواهند شد و زنگ‌های تفریح و نماز و ناهار و بازی را درکنار همدیگر خواهند گذراند.

اردوی طناب امسال با سال‌های گذشته یک فرق اساسی داشت، ورود جهادی فارغ‌التحصیل‌ها بر سرکار و انصافا جهادی کار کردن‌شان. این بچه‌ها هفت سال پیش، اولین دوره‌ای بودند که طعم اردوی طناب را چشیده بودند و لابد ، حالا بعد از این همه سال ، هنوز این طعم را زیر زبان شان مزه مزه می‌کردند.

راستش را بخواهید این پیام در جان من روح دیگری دمید و از آن پس، تعداد قابل توجهی از بچه‌های دبیرستان یا فارغ التحصیل‌ها برای کمک آمدند. امسال مربی، در کنار بچه‌های هشتم کمتر داشتیم ولی سال بالایی زیاد داشتیم و به نظرم تجربه‌ای متفاوت آفریدیم.

اردوی طناب هر سال با همیاری و همراهی حداقل 50 نفر ساخته و اجرا می‌شود. حدود 20 غرفه با فعالیت‌های متنوع و پر از چالش ، لذت و هیجان ، بیشتر فضاهای مدرسه را درگیر می کنند.

مادرها دست به دست دخترهای‌شان در فضایی غیر رسمی و راحت، هم‌گروهی‌شان (مادر و دختر دیگری) را پیدا می‌کنند و تجربه‌ی کارگروهی، شکست، دوباره بلند شدن و ساختن، ریسک کردن، حل مسئله کردن و... را با تمام وجود حس می‌کنند.

امسال دو بازی جدید به اردوی طناب اضافه شد، که با کلی آزمون و خطا به روز اجرا رساندیم‌شان و تجربه‌ی خلقی از نو داشتیم.

در طی اردو گاهی نگاه بچه‌های هفتم و مادرهای‌شان را رصد می‌کردم، برق چشم‌های‌شان حاکی از توانستن و لذت در یادگیری بود و این همان آرزوی ماست. یادگیری غیر رسمی در بستر هم‌یارانه و لذت بخش. انشاءالله چنین بوده باشد.

ممنونم از خانم قرایی که در تمام این سال ها پشتیبان و یار و یاورم بودند تا من هم نقشی در این لذت یادگیری داشته باشم.

ممنونم از همه‌ی همکارها و فارغ التحصیل‌ها و دخترهای خوبم در پایه‌های هشتم و نهم و دهم و... که با مناعت طبع و با تمام وجود این چند روز کار کردند و یاری رساندند.

ممنونم از بچه‌های هفتم و مادرهاشان که با شادی حاضر شدند و فضا را گرم و صمیمی کردند.

نفیسه ثبات

مهرماه 1395