>> جلسه‌انجمن اولیا و مربیان- متوسطه‌1

جلسه‌ی انجمن اولیا و مربیان- متوسطه‌ی1

جلسه‌ی انجمن اولیا و مربیان متوسطه‌ی دوره‌ی اول در روز یازدهم مهر ماه 1395 با حضور اولیای سه پایه برگزار شد. پس از قرائت آیاتی از کلام‌الله مجید توسط قاری بین‌المللی آقای ابوالفضل شفائی و احترام به پرچم و سرود ملی جمهوری اسلامی؛ حجت الاسلام عبدلرحمن غیاث سخنران این جلسه گفتند:

انسان موجودی اجتماعی است. به همین دلیل اجتماعات انسانی مختلفی توسط انسان شکل گرفته ومی‌گیرد. مانند خانواده، مدرسه و... یکی از این اجتماعات، انجمن اولیا و مربیان است. برای این که هر انجمنی سرپا باشد سه چیز لازم است: همفکری، همکاری و همدلی.

این جمع اگر قرار است به نتیجه‌ی مطلوب دست پیدا کند، اولین قدم همفکری است که وقتی امکان پیدا می‌کند که موضوع مشترکی وجود داشته باشد. از طرف دیگر همکاری است که لازمه‌ی آن هدف مشترک است. سومین که مهمترین عامل است همدلی است. که لازمه‌ی همدلی داشتن روش مشترک است. همدلی یعنی «همه را دیدن و همیشه را دیدن» اگر اولیا و مربیان همدلی داشته باشند یعنی روش مشترک داشته باشند، دانش‌آموزان دچار سردرگمی نمی‌شوند. نقطه‌ی مقابل همدلی کسانی هستند که خود را می‌بینند و الان را می‌بینند. کسانی که همه را می‌بینند و همیشه را، قانون برایشان مقدس است. کسانی که خود را می‌بینند و الان را قانون برایشان دست و پاگیر است.

موضوع مشترک در جمع اولیا و مربیان تربیت بچه‌ها است. هدف مشترک در جمع اولیا و مربیان این است که فرزند ما انسانی باشدهوشیار و نیکوکار. اولین قدم برای داشتن شغل مناسب، استعداد و علاقه‌ی خودشان است و دوم نیاز جامعه. پس هدف مشترک اولیا و مربیان تربیت فرزندانی است که در میدان نظر هوشیار و در میدان عمل نیکو کار باشند. روش یعنی انسان بداند از کجا شروع می‌کند و چه مسیری را طی می‌کند و به کجا می‌رسد.

حضرت امام صادق علیه‌السلام فرمودند «من طلب الامر من وجهه لم یزل و ان زل لم تخذله الحیله» کسی که از مسیرش دنبال کاری می‌رود، زمین نمی‌خورد و اگر زمین خورد یک مقطع است و بعد دوباره به حرکت ادامه می‌دهد. دقت داشته باشیم که کلمه‌ی حیله در زبان عرب بار منفی ندارد.

امیرالمومنین علی علیه‌السلام می‌فرمایند: «کسانی که در زندگی روش و چارچوب نداشته باشند؛ سختی‌ها آن‌ها را به جلو می‌برد».

مثال: امام رضا علیه‌السلام می‌فرمایند: ما بچه هایمان از 5 سالگی به نماز تشویق می‌کنیم؛ شما شیعیان از 7 سالگی. (اگر تا زمان تکلیف صبر کنیم جواب نخواهد داد و ضرر خواهیم کرد)

کسی که روش ندارد کارهای واکنشی‌اش زیاد می‌شود. آدم‌های مدیر معمولا در صد کارهای واکنشی‌شان کم است و فاصله ارزشی کار کنشی و واکنشی بسیار زیاد است. (مثال:سلام کردن،کسی که سلام میکند یعنی کار کنشی میکند 69 ثواب می‌برد و کسی که پاسخ می‌دهد کار واکنشی می‌کند و یک ثواب می‌برد). یکی از کارهایی که باید روش داشته باشیم تربیت بچه‌هایی است که ارزش کار را بالا می‌برد. مثال:برخورد با بیماری دو نوع دارد پیشگیریو درمان. پیشگیری که جنبه‌ی کنشی دارد بسیار ارزش است ولی درمان واکنشی است. در رابطه با قانون: علت این که بچه‌های ما از امر و نهی والدین خسته می‌شوند این است که دلیل آن را نمی‌دانند. ما در جهان نمی‌توانیم نقطه یا موردی پیدا کنیم که بایدی یا نبایدی در آن نباشد. روی هر چیز که ما دست می‌گذاریم باید و نبایدهایی دارد. کسانی که هدف دارند بایدها و نبایدها برایشان مفهوم و مقبول است. سه هدف اصلی و عمومی در زندکی هر انسانی وجود دارد. اولین هدف مشترک رفع نیاز است. ولی ما چون انسان هستیم در این هدف متوقف نمی‌شویم. هدف دوم حفظ سلامتی است (در پاسخ به بچه‌ها برای خواستن موبایل، تبلت، ماهواره و ... باید بگوییم این موارد هدف دوم یعنی حفظ سلامتی را تهدید می کند). هدف سوم رسیدن به سعادت است. عملکرد صحیح تمام ارگان‌های بدن یعنی سلامتی، اجزای بدن باید یار ما باشند و بار ما نباشند. در دعای عرفه می‌خوانیم «خدایا چشم و گوش ما را وارث ما قرار بده یعنی تا زنده هستیم برای ما کار کند». رسیدن به سعادت و خوشبختی در تفکر دینی یعنی:

1-داشتن بهترین وضعیت نسبت به خدا"قرب الهی"

2-داشتن بهترین وضعیت نسبت به همنوعان (بندگان خدا): یعنی الگو باشیم برای دیگران (ابتدایی‌ترین وضعیت نسبت به همنوعان ضرر نرساندن به آن‌ها و خیر رساندن به آن‌هاست).

دو آیه خوب است قبل از هر نماز بین اذان و اقامه خوانده شود:

- رَبَّنَا ءَاتِنَا فِى ٱلدُّنْيَا حَسَنَةً وَ فِى ٱلْءَاخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ ٱلنَّارِ

- رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا

باید برای فرزندان هدفی را که در ذهن داریم به گونه‌ای مناسب بیان کنیم تا والدین و بچه‌ها هم هدف شوند. آن وقت این‌گونه بایدها و نبایدها برای بچه‌ها مفهوم و مقبول می‌شود .هرچه هدف عالی‌تر باشد بایدها و نبایدها بیشتر و سخت‌تر می‌شود. خدایا ما را در همه کاها خصوصا تربیت فرزندان موفق بدار؛ آن‌گونه که خودت راضی باشی. ما را از پرداختن به کارهای بی‌هوده دور بفرما.

پس از آن گروهی از اولیا اعلام آمادگی شرکت در انتخابات انجمن اولیا و مربیان کردند و انتخابات انجام شد.

شغل

میزان تحصیلات