>> جلسه‌ دانش‌افزایی اولیا-متوسطه‌2

جلسه‌ی دانش‌افزایی اولیای متوسطه‌ی دوره‌ی دوم روشنگر

دومین جلسه‌ی دانش‌افزایی والدین، یک‌شنبه نهم آذر 95 از ساعت  15:30 تا 17:30 در تالار اجتماعات مجتمع  برگزار شد.

در بخش اول؛ حجه‌الاسلام محسن عطری نژاد  بخش دیگری از تربیت فرزند از مجموعه‌ی ادب الهی را برای مادران و پدران تبیین کردند و گفتند که دیدگاه‌ والدین در تربیت با هم تفاوت می‌کند . برای برخی مبادی آداب بودن نهایت مسئله است و برای ما تربیت دینی مدنظر است. منبع تربیت دینی، قرآن و روایات است.

خانواده موفق، خانواده‌ای است که فرزندش در برخورد با فضای بازتر آسیب نبیند یا کمترین آسیب را ببیند و چارچوب خانواده را حفظ کند، این یعنی تربیت او عمیق بوده است.

در یک خانواده موفق هم‌سویی در تربیت مهم است. اگر والدین همسو نباشند، باعث تخریب فرزند می­شود به جای رشد و تربیت او.

در روایات آمده است بهترین ارثی که پدر برای فرزندش باقی می‌گذارد ادب است نه مال، چون تادیب از بین نمی رود و مال از بین می رود. منظور از ادب، ادب الهی یعنی متشرع شدن است. اگر شاکله فرزند مؤدب به ادب الهی شود برایش ماندگار است و از بین نمی رود و ماندگار است تا برزخ و قیامت.

در تربیت پدر و مادر را باغبانی می‌داند که باید فقط بذرها را آبیاری کند. در روایت آمده است که مایه‌ی تربیت را خداوند متعال در وجود فرزند قرار داده است. کار دشوار نیست، آماده‌سازی زمین را به باغبان نسپرده‌اند بلکه زمین آماده فراهم شده است فقط نباید آن را خراب کرد. چیزی که بالقوه است باید به فعلیت برسد.نوزاد بر اساس فطرتی که خدا فراهم کرده است متولد می‌شود.

در بخش دوم برنامه خانم دکتر عاطفه ارشدی- متخصص پزشکی اجتماعی-   برای مادران شاخص­‌های رشد فیزیولوژی در بانوان را گفتند و پدران در این فرصت از کتابخانه‌ی مجتمع بازدید و از سالن مطالعه استفاده کردند.

ایشان گفتند در سلامت سه رویکرد وجود دارد. اول رویکرد عمر، بیماری­های ویروسی که بوجود می‌آید، یک دوره دارد و عمرش که تمام می‌شود، حتی اگر کاری به آن نداشته باشیم؛ خودبه‌خود برطرف می‌شود.

رویکرد دوم واکنشی است؛ مثل وقتی که مریض می‌شویمو دنبال دارو و درمان می رویم .

رویکرد سوم پیشگیری است، یعنی قبل از مواجه شدن در صدد برآییم و اصلا نگذاریم به  مشکل برسیم.

رویکرد اول ممکن است هزینه نداشته باشد اما درد و عوارض دارد. رویکرد دوم علاوه بر درد و مریضی هزینه‌بر است. اما رویکرد سوم از بروز درد و مرض جلوگیری کرده و از هزینه‌ها می‌کاهد و در جهت سلامت است.

توصیه‌ها: شناسایی اولیه، غربالگری و آزمایش سرطان سینه ؛ قبل از پنجاه سالگی یک بار ماموگرافی و بعد از 50 سال سالی یکبار و معاینه ماهانه توسط خود فرد.

آزمایش پاپ اسمیر،  انجام شود اگر دوبار نتیجه منفی داشته باشد بعد از آن سه سال یکبار لازم است.

سبک زندگی خودتان را سلامت کنید. سلامت محوری باید سبک زندگی زنان ایرانی شود تا در خانواده هم جریان پیدا کند. سلامت فقط دربعد جسمی نیست و چهار بعد دارد، بعد جسمی، روانی، اجتماعی، و معنوی.

یکی از معضلات نوجوانان ما چاقی است که سبب مشکلات بسیاری از جمله ستون فقرات می­شود. اولین عامل که سلامت را به خطر می اندازد تغذیه است که ما خانم­ ها مسئول آن هستیم. مهم­ترین عامل بیماری­ های قلبی و عروقی تغذیه است. چربی­ های سرخ شده سبب سرطان ها می­شود. مصرف میوه و سبزیجات، اولین عامل محافظتی در جلوگیری از سرطان­ ها می‌شود.

مصرف لبنیات، گوشت بدون چربی، مغزها و روزی نیم ساعت پیاده روی. نکته دیگری که خیلی مهم است، واکسیناسیون دخترها است.

پوکی استخوان دو عامل مهم دارد تغذیه و ورزش. کمتر از 30 سال باید روزی دو تا سه لیوان شیر را بخورید. نمک باعث بیماری‌های کلیوی می­شود. قبلاً آب مروارید بالای 40 سال اتفاق می‌افتاد الان بیماری‌های چشمی به خاطر استفاده از موبایل و تبلت و . . . در سنین پایین اتفاق می‌افتد.

در سلامت دو عامل داریم یکی آموزش و دیگری تمرین. تمرین کنید به برنج چربی اضافه نزنید. ذائقه عادت می کند. این کارها بازده طولانی مدت دارد.

روی و آهن جزو مکمل‌هایی است که همه باید استفاده کنند حتی پسرها. کلسیم .و  ویتامین D هم معمولاً کمبود وجود دارد.

واکسن آنفلوانزا را در اول فصل حتماً استفاده کنید هم میزان بیماری را کاهش می دهد و هم دفعات را کاهش می دهد.

جایگاه طب سنتی کجاست؟ طب سنتی و طب مدرن مکمل یکدیگرند. طب سنتی چیزهای خوب زیاد دارد سعی کنید به عنوان مکمل استفاده کنید.