>> اردوی سینمایی- فیلم یتیم‌خانه ایران-متوسطه1

اردوی سینمایی- فیلم یتیم‌خانه ایران

بعضی از سال‌ها و ماه‌ها و روزها در تاریخ هست که بسیار مهم هستند اما به دلایلی از حافظه تاریخی یک ملت دورمانده‌اند و غبار ایام بر آن‌ها نشسته است که باید گرد از آن‌ها گرفت و در طاقچه خاطر گذاشت تا نسل نو با دیدن گذشته ملی خود، امروز را واقع بینانه تحلیل کنند و بتوانند برای فردا درست تصمیم بگیرند. بازدید از موزه‌ها، گردش‌های شهری و کشوری با نگاه گذشته پژوهی و دیدن فیلم‌های تاریخی می‌توانند نگاه آفرین باشند و در عین جذابیت برای دانش‌آموزان از درس تاریخ، کسالت زدایی نمایند.

خانم منصوره فروزان -دبیر تاریخ هفتم و هشتم و مطالعات اجتماعی نهم- با توجه به موضوع فیلم سینمایی «یتیم‌خانه ایران»، درخواست کردند که برای آشنایی دانش‌آموزان پایه نهم با گوشه‌ای از تاریخ ایران یک اردوی سینمایی ترتیب داده شود.

خانم مهدیه مدنی –معلم راهنمای نهم- پس از پیگیری‌های متداول و اخذ مجوزها در روز 20 آذر 95، دانشآموزان خود را سوار اتوبوس کرد و با همراهی همکاران به سوی  پردیس ملت روان شدند. مکانی با یک تالار نه چندان بزرگ که کاملا مناسب گروه‌های کوچکی است که با هدف خاص برای دیدن فیلم گردآمده‌اند.

وقایع این فیلم در سال‌های 1295 تا 1300 می گذرد. زمانی که احمدشاه قاجار در کوران جنگ اول جهانی، مملکت اشغال شده ایران را در دست قوای بیگانه روس و انگلیس، در خشکسالی عظیم  رها کرد.  نیمی از مردم یتیم مملکت ایران بر اثر قحطی در فقر و فاقه جان باختند. کاهش جمعیت در تعیین سرنوشت جامعه ایران و به ویژه ظهور دیکتاتوری پهلوی نقش بسزایی داشت.