>> جلسه اولیا- متوسطه دوره دوم

جلسه اولیا- متوسطه دوره دوم

جلسه اولیا در روز یک‌شنبه بیست و یکم در ماه سال 1395 در تالاراجتماعات متوسطه با سخنرانی حجه‌الاسلام محسن عطری نژاد و  بخش دیگری از تربیت فرزند از مجموعه‌ی  ادب الهی  آغاز شد.

ما انسان­ها از یکدیگر تأثیر می‌پذیریم، بچه‌ها و جوانان بیش‌تر تحت تأثیر واقع می‌شوند. گاهی در یک فضای جدید تأثیراتی جدی می‌پذیرند که انسان مبهوت می‌­شود. ابتدا در فضای دبیرستان، مناسبات جدید، آرزوهای جدید و وارد دانشگاه می‌­شوند؛ اوضاع عوض می‌­شود ولی عد ه­ای عوض نمی‌­شوند حتی محکم­ تر هم می‌شوند. وظیفه ما این­ است که طوری نوجوان را تربیت کنیم که فرزند سالم برود و سالم برگردد. شالودۀ تربیتی او محکم و مبتنی بر روایات باشد. اخلاق خوب ملکه وجودی او شود.

عمل مطابق با عقل و شرع اگر تکرار شود انسان با تقوی می‌گردد. وظیفه ما تربیت الهی فرزندان است. تربیت از طریق سمع و بصر رخ می‌دهد. اگر قراراست ما مربی و فرزند مربا باشد ما باید همانطور که خدا مربی ماست عمل کنیم. عمل ما سرمشق بچه ­ها باشد «کونوا دعاه الناس بغیر السنتکم». ما این همه هم نشین می‌توانیم داشته باشیم. کدام­شان بهتر است؟ پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه وآله وسلم می فرماید با کسی مجالست کن که وقتی او را می‌­بینی تو را به یاد خدا بیاندازد. وقتی حرف می­زد دانش تو بیشتر شود. تأثیر پذیری چشم بیش­تر از گوش است. بچه‌ها با نگاهشان رفتار می‌­پذیرند. یکی از عوامل تخریب تربیت، دوگانگی شخصیت پدر و مادر است. بچه‌ها همانی می‌­شوند که پدر و مادرشان هستند. بهترین اسوه برای ما پیامبر اکرم است «لقد کان لکم فی رسول الله اسوه حسنه». در خانه پدر و مادر برای بچه ها اسوه هستند، مخصوصاً مادر که نقش هفتاد درصدی در تربیت دارد. نقش اخلاق مادر بسیار مهم است. بحث حیا و عفاف در مادران بسیار تأثیر گذار است. نقش انجام واجبات و ترک محرمات مادر بسیار مهم است.

باید اول نوجوان را بشناسیم و خواسته‌هایش را بدانیم و او را درک کنیم. به او اجازه ابراز وجود و نقش آفرینی بدهیم. با او دوست شویم. تأثیر دوست بر نوجوان بسیار زیاد است. پدر و مادر می‌­توانند دوستان خوبی برای جوانانشان باشند.