>> آسیب شناسی اجتماعی دوران نوجوانی- متوسطه2

جلسه اولیا: آسیب شناسی اجتماعی دوران نوجوانی(2)

سه شنبه دوازدهم بهمن 1395، از ساعت 13:30 الی 16:00   آقای دکتر فیاض بخش در جمع اولیای چهارم حاضر شدند.

بحران ارتباطی پدر و مادر و فرزند عواملی دارد. به هر علت توقف بر علل چاره ساز نیست. سوءتفاهمات را باید کاهش داد. سرعت در زندگی اجتماعی امروز، آرامش و فراغ بال را گرفته.گفت‌وگوی آرام و همدلی را از بین برده. اهم مسائل اقتصادی و اجتماعی مؤثر بر روابط اجتماعی خانواده:

1. کم وقت گذاشتن

2. خستگی پدرها و مادرها: پدرها خسته به خانه می‌آیند. مادران وظیفه مضاعف دارند. کار بزرگی به‌عهده همسران است. آرام نگاه داشتن محیط خانه از نظر روحی و روانی خود جهاد زن است. زن رکن خانه است. هم خوب شوهرداری ­کند و هم با مدیریت خود اخلاق و عواطف و احساسات و معنویت شوهر را مدیریت ­کند. کجا باید نابسامانی‌های روحی و روانی سامان بیابد. باید ریشۀ بحران در خانه خشکانده شود.

3. فاصله بین پدر و مادر و فرزند: پدر و مادر با سپردن بچه به مدرسه خوب و نمونه و قابل اطمینان، امینیت خاطر به‌دست می­ آورند. پدر و مادر  باید بدانند که همۀ بارتربیتی را مدرسه بر نمی­ دارد. قسمتی بسیار بزرگی از آن هنوز بر دوش پدر و مادر است.

4.عدم مشارکت و همراهی در علائق بچه­ ها: علائق بچه‌ها از پدر و مادرها فاصله گرفته است. مثلاً در بحث فضای مجازی، ما باید تا حدودی ماهر باشیم. توانمندی‌هایی به‌دست بیاوریم. باید بتوانیم تا حدی همراه بچه‌ها در این فضا باشیم و در سایر اولویت‌های بچه‌ها سهیم شویم. مثل کوه پیمایی، دوچرخه سواری، پارک و سینما.

5.سهیم نشدن مادر با فرزند در ملاقات­ها و قرارهای دوستانه فرزندان: اگر ما از دوستانمان بگوییم، او هم از دوستانش خواهد گفت. خود به خود در فضایشان وارد می­ شویم. دوستانش را می ­شناسیم. خود به خود مؤثر واقع شویم. او هم در روابط و انتخاب دوست متوجه دل‌خواسته‌های ما می ­شود و انتخابش صحیح تر می­شود و احساس خوبی پیدا می‌کند.

6. عدم حضور والدین در دل‌خواسته و تفنن بچه‌ها : مثلا شهرآوردی که بچه‌ها دوست دارند، سبب هم‌کلامی بیش‌تر والدین با بچه‌ها می­شود. گاهی بچه‌ها در موقع خرید دنبال برند خاصی هستند. صریح مخالفت نکنیم، همراه شویم. بخریم، ولی به او بگوییم یک جوری باش که اگر این کت و شلوار و آن کفش برندی تو را بردند، همه چیز تو را نبرده باشند.

توصیه‌ها :

1. حضور فیزیکی و پر حجم و پر زمان والدین در چشم بچه‌ها با فرصت­های گفت‌وگو و شام و فعالیت­های جمعی،

2. همراهی و همدلی و همپایی دختران با پدران،

3. پر کردن خلا عاطفی دختران توسط پدر که می­ تواند جوابگوی احساسات فراوان دختران باشد با حشر و نشر با پدر گرایش به جنس مخالف را نمی­ کنند.

4. توجه به فرزندان که باعث هویت بخشی و عزت نفس می­شود. احساس همبستگی با خانواده را در پیش دارد درک می کند مؤثر است. احساس استقلال می‌کند. مسئولیت‌پذیر می­ شود. به پیشرفت­هایش افتخار می‌کند. حس بی‌همتایی پیدا می‌کند. احساس می­ کند پدر و مادرش او را دوست دارند و تنها نیست. پشتوانه قوی دارد در یک خانواده متدین این چنین فرزندانی در هر کجای عالم باشند، شخصیت متدین و خوب خود را با عزت حفظ می­ کنند.