>> مهمان هفته – آقای دکتر احمدرضا احیایی – متوسطه2

مهمان هفته – آقای دکتر احمدرضا احیایی – متوسطه2

سه‌شنبه 24 اسفند 95 متوسطه دوره دوم میهمان داشتند. آقای احمدرضا احیایی دانشجوی سال ششم دکتری ریاضی نظری دانشگاه صنعتی شریف هستند.

این صحبت‌ها دانش‌آموزان را در انتخاب رشته دانشگاهی کمک می‌کند. علوم ریاضی با ورود هوش مصنوعی به این عرصه به شدت متحول شده است. مثلاً شما در سال­ های قبل برای حل مسائل ریاضی باید جدول ضرب، جذر، مشتق ... چیزهای زیادی را یاد می‌گرفتید ولی امروزه با ماشین حساب به‌راحتی می‌توانید بدون حفظ کردن این مسائل را حل کنید. لذا در بسیاری از کشورها حفظ جدول ضرب دیگر به صورت اختیاری درآمده است و حالا شما با نصب اپلیکیشن­های مختلف مثل فتومپ می‌توانید از روی مسئله کتاب ریاضی عکس بگیرید. در آن واحد جواب مسئله برای شما نوشته می‌شود و اگر راه حل تفصیلی هم بخواهید برای شما راه‌حل را هم نوشته و تحویل می‌دهد.

بازی­ های کامپیوتری هم با استفاده از الگوریتم نوشته می‌شود. هوش مصنوعی خود تدبیر امور می‌کند. همۀ فعالیت­های اپلیکیشن­ ها در قالب مدل ریاضی انجام می‌شود .

ابزارهای آماری در کنار فعالیت­ های کامپیوتری انقلاب بزرگی ایجاد کرده. ما می‌توانیم کارهای معمولی را الگوریتمی حل کنیم. رانندگی کاری روزمره و تعریف شده است.  یک شغل است. فرد راننده در جریان اتفاقات زیادی است.  اگر در اتوموبیل حس‌گرهای زیادی نصب کنیم بهتر از یک راننده می ­تواند رانندگی کند و این وظیفه از دوش انسان برداشته می‌شود. بعضی پیش‌بینی می­ کنند که در سال 2025  اتوموبیل ­ها دیگر احتیاجی به راننده نداشته باشند و خودشان جابه‌جا شوند، حتی ماشین­ های بزرگ و کامیون‌های باربری. حاصل این زندگی کامپیوتری، بیکاری تعداد زیادی از انسان­ ها است. هم اکنون اسنپ و Tap30  پدیده‌هایی جدید هستند که کار و بار آژانس‌ها و تاکسی‌ها را تهدید می‌کند.

در زمینه پزشکی هم رویه‌درمانی کامپیوتریIBM   بانک ­های اطلاعاتی ایجاد کرده است که با توجه به داده‌ها از طرف بیمار می‌تواند بیماری را کشف کند و نسخه و دارو ارائه کند. لشگری از ربات ­های مدل­های آزمایشگاهی پیشرفته خلق شده­ اند که، کارهای روزمره را در معرض انقراض قرار می دهند. مثلاً پردازش تصویر عکس­ برداری شده توسط هوش مصنوعی کامپیوتر­ها سبب بیکاری رادیولوژیست‌ها خواهد شد.

صنعت هوش مصنوعی پیشرفته به نحوی می‌تواند جانشین­ انسان­های ماهر شوند و این پیامدش حذف مشاغل­ است. فعالیت­ های مهندسی منقرض می­ شوند ولی علم منقرض نمی­ شود. بخش­ های علمی در آینده پررنگ­ تر می­ شوند. علوم شناختی که می­ خواهد بداند انسان چگونه فکر می‌کند، پیشرفت خواهند کرد.

ایشان به دانش آموزان حاضر توصیه کردند که باید در فراگیری علوم عمیق باشید. توانایی فراگیری علم را تقویت کنید، این به آینده شما کمک می‌کند. توانایی حل مسئله، مثل مسئله‌های المپیادی که باید با ابداع و ایده جدید حل شوند و از خلاقیت ذهن و ابتکار فرد استفاده می­کند در موفقیت آینده شما در دنیای جدید تأثیرگذار خواهند بود.