>> کارگاه مهندسی نوین-گروه زبان

مهندسی جدید

Novel Engineering Challenges

بعد از ظهر چهارشنبه‌ای که آخرین روز کلاس‌های زبان در دبیرستان روشنگر پایان یافت، گروه زبان مجتمع روشنگر، در سلسله کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی خود این‌بار از خانم فاطمه حسین‌مردی -متخصص تعلیم و تربیت و هیئت علمی دانشگاه میسوری آمریکا- دعوت کرده بود که با دانش و تجربه خود، کارگاهی  با عنوان مهندسی جدید برگزار کند تا را ه‌کار جدیدی در تدریس زبان، ایجاد شود.

خانم حسین‌مردی که راحت‌تر بود تا «مردی» صدایشان کنند، با لبخند و لهجه زیبا و حرارت و شور و شوق برای تدریس و نوآوری، آن روز را با بارش فکری معلم‌ها در مورد مطالب خصوصی و کلی شروع کرد و در ادامه به تدریس یک مدل مهارت خوانداری پرداخت و همه فعالیت‌های ضمن آن را با گروه‌بندی دبیران عملا در کلاس به نمایش گذاشت و در پایان ویژگی‌های مهندسی جدید و گام‌هایی که باید در این روش به ترتیب برداشته شود را جمع‌بندی کرد.

این روش تدریس که به Novel Engineering معروف است، رویکردی یکپارچه برای تدریس است که خواندن و درک معنا را مهندسی می کند و سوادآموزی در سایه آن انجام می شود و فرصت‌های مناسبی برای درک محتوای علم و ریاضی ایجاد می‌کند. در واقع در این روش دانش‌آموزان از محتوای کلاس درس ادبیات (داستان‌ها، رمان‌ها و متون تفسیری) برای شناسایی مسئله و حل مشکلات واقعی استفاده می‌کنند.