>> اردوی مطالعاتی –پایه دهم

اردوی مطالعاتی –پایه دهم

مقطع تحصیلی که عوض می‌شود، نوع و ساختار دروس نیز تغییر می‌کند، در این زمان دانش‌آموزان دچار نوعی از سردرگمی می‌شوند که در پاره‌ای اوقات به اُفت تحصیلی می‌انجامد. سالیانی است که متوسطه دوره دوم روشنگر برای یاری رسانی به دانش‌آموزان در همان اوایل سال تحصیلی، اردوی مطالعاتی برگزار می‌کند. امسال این اردو در هفته چهارم مهر برگزار شد. دانش‌آموزان با همراهی معلم‌های راهنمای پایه بعد از ساعت رسمی تا ساعت 19:45 در مدرسه ‌ماندند، درس ‌خواندند و به مطالعه دروس خود پرداختند.

کارشبانه در روشنگر مفهومی آشنا است که اگر دانش‌آموزی از دبستان در روشنگر تحصیل کرده باشد، به آن عادت دارد، اما در روزهای ورود به متوسطه اول متوجه می‌شود که با توجه به حجم و تنوع دروس، مانند گذشته نمی‌شود که درس هر روز را با کار شبانه به پایان برد. در اردوی مطالعاتی دانش‌آموز در کنار دوستان و با نظارت معلم راهنما می‌آموزد که چگونه دروس را در یک هفته به گونه‌ای مدیریت کند که تا پایان هفته همه تمرین‌ها و مطالعات لازم را به پایان رسانده باشد. معلم راهنما هم که فعالیت دانش‌آموزان را زیر نظر دارد با روش‌ مطالعه هر کدام آشنا شده و با تصحیح اشکالات رایج مطالعه روش‌های درست جایگزین را آموزش می‌دهد و با شناخت عادت‌های مطالعاتی هر دانش‌آموز تلاش می‌کند با تقویت عادات مطلوب عادت‌های نامطلوب را به کمک خود دانش‌آموز حذف کند.

دانش‌آموزان، برنامه‌ریزی یاد می‌گیرند و با مشاهده فعالیت دوستان، برای مستمر درس خواندن و عادت به مطالعه، انگیزه پیدا می‌کنند. حضور در جمع دوستان و گذراندن اوقات درس و در میانه آن زنگ تفریح‌های حساب شده و صرف میان وعده و بازی و اقامه نماز، سبب تجدید قوای روحی و نشاط می‌شود و لذت یک هفته با هم بودن و درس خواندن را دوچندان می‌کند.