>> پروژه هارپ-متوسطه2

چند سالی است که خبرهایی در مورد پروژه هارپ  و اثرات مخرب آن در تغییرات اقلیمی کشورمان می‌شنویم. تصور برخی بر این است که کاهش بارش‌ در سال‌های اخیر و یا حتی ایجاد طوفان‌ها یا تغییرات ناگهانی آب وهوایی به دلیل اثرات این پروژه بر کشور است. پس از زلزله‌های اخیر در کشور شایعاتی در مورد علت وقوع زلزله‌ها و ارتباط آن‌ها با هارپ شنیده می‌شد. گروه پژوهش و اهالی پاتوق علم روشنگر، از آن‌جا که رویکرد رویداد محور هم در ترم جدید به فعالیت‌های گذشته آن اضافه شده است، دست به کار شدند تا پاسخی به این دغدغه علمی روزمره بدهند. رویداد «هارپ؛ از تخیل تا واقعیت » به عنوان اولین رویداد پاتوق علم در ترم جدید تعریف شد.

روز سه‌شنبه سوم بهمن ۹۶، بعد از نماز ظهر و عصر، پاتوق علم پر بود از دانش‌آموزان و دبیرانی که منتظر پاسخ به سوالاتشان بودند. خانم مریم محمدزاده –کارشناس ارشد فیزیک هسته‌ای- با توضیح پروژه هارپ و مکانیزم آن و اثر آن بر یونوسفر ، درباره احتمال این‌که هارپ بتواند بر روی آب و هوای نقاطی از زمین تاثیر بگذارد یا بتواند در نقطه‌ای خاص بر روی زمین زلزله ایجاد کند، توضیحاتی داد. بقیه جلسه به پرسش و پاسخ گذشت و دانش‌آموزان در حالی که مشغول نوشیدن چای و شیرینی بودند در این زمینه با هم هم‌فکری کردند.

منتظر شنیدن اخبار خوش رویدادهای ‌بعدی پاتوق علم و فرهنگ باشید. اهالی پاتوق هم چشم انتظار حضور گرم شما هستند.