>> فشار خون: از زیست شناسی تا فیزیک

علم امروز با رویکرد بها دادن به علوم میان رشته‌ای و جدا نکردن علوم از یک‌دیگر منجر به باز تعریف علوم و ایجاد علوم میان رشته ای در سال‌های اخیر شده است. نگرش مسئله محور، ما را وادار می‌کند که به‌جای مجزا دیدن علوم مختلف، کلیت را ببینیم. پاتوق علم و فرهنگ با هدف آشنایی دانش‌آموزان با این نگرش و رویکرد نوین، به فکر ترتیب دادن سلسله نشست‌های میان رشته‌ای مرتبط با برنامه درسی روزانه دانش‌آموزان است. اهالی پاتوق علم و فرهنگ (گروه پژوهش) با همکاری گروه‌های زیست شناسی و فیزیک با تلفیق مبحث فشار خون و موضوع مکانیک سیالات و حرکت شاره‌ها در پایه دهم، رویداد «فشار خون» را با نگرش بیوفیزیکی تعریف کردند. روز دوشنبه هفتم اسفند 96، دانش‌آموزان  با اشتیاق به پاتوق آمدند تا ببینند خانم مریم خلیلی -دبیر زیست‌شناسی یازدهم- و خانم ضحی آقازاده -دبیر فیزیک پایه دهم- چه‌گونه می‌توانند این‌قدر حرف مشترک داشته باشند. خانم خلیلی توضیحاتی کامل در مورد فشار خون داد و با همکاری خانم ریحانه حیدری -مسئول آزمایشگاه زیست- با فشارسنج، فشار دانش‌آموزان را گرفتند و خانم ضحی آقازاده –دبیر فیزیک- هم با رویکرد فیزیکی ونحوه گرفتن فشارخون و مقایسه آن با فشار محیط پرداختند. در بخشی از نشست با نمایش فیلم‌های مرتبط، مطالب برای دانش‌آموزان ملموس‌تر شد. پس از شنیدن صدای زنگ کلاس، دوستان پاتوق در حالی که چای و شیرینی عصرانه می خوردند، با شادی و حال خوبی پاتوق را ترک کردند.