>> کارگاه دو قدم تا امتحانات، یک قدم تا آرامش

دو قدم تا امتحانات، یک قدم تا آرامش

با نزدیک شدن به روزهای امتحان و لزوم آمادگی ذهنی و روحی دانش‌آموزان ، پاتوق علم و فرهنگ و گروه مشاوره متوسطه دو روشنگر با همراهی هم، کارگاه‌هایی با هدف کاهش فشار روانی برگزار کردند. خانم ریحانه صبورنژاد –روانشناس و مشاور- این کارگاه را با عنوان «دو قدم تا امتحانات، یک قدم تا آرامش»، در چهارجلسه ارائه کرد. اولین جلسه کارگاه با حضور جمعی از دانش‌آموزان که قبلا ثبت نام کرده بودند، ‌برگزار شد.

در ابتدا با هم‌فکری شرکت کنندگان تعریفی کلی از فشار روانی و علائم آن بیان شد و فیلمی در مورد اثر استرس بر  عملکرد مغز نمایش داده شد. سپس دانش‌آموزان، پرسش‌نامه‌ای با هدف سنجش میزان استرس در هر فرد پر کردند. قرار شد در جلسه بعدی با بررسی نتایج پرسش‌نامه و بر مبنای سطح فشار روانی دانش‌آموزان، به بررسی راه‌های مقابله با استرس و آموزش روش های خودکنترلی پرداخته شود.

در دومین جلسه کارگاه برای یافتن علت استرس خود در محیط خانواده، دوستان و مدرسه به بارش فکری پرداختند و با دقت، فعالیت‌های روزمره خود را مرور کردند و دلایل فشار روانی خود را برشمردند. سپس در کاربرگی شامل چرخه تعادل، زمان مربوط به هر کار خود در یک روز معمولی را بررسی کردند و به فراخور برنامه‌ریزی شخصی خود، دریافتند که کدام یک از بخش‌های برنامه آن‌ها در زندگی نقش پررنگ تری را ایفا می‌کند.

در جلسه سوم روش‌های تن‌آرامی(Relaxation)  و کنترل اضطراب در اتاق اپتیک، (سینما پاتوق) آموزش داده شد. در این بخش دانش‌آموزان با روش‌هایی مثل تمرکز با چشم بسته و استفاده از موسیقی بی‌کلام و آرام‌بخش برای کاهش استرس آموزش دیدند و در جلسه چهارم به سوال‌های حاضرین پاسخ گفته و به رفع اشکال و بررسی مسائل مطرح شده پرداخته شد.