چشم انداز مجتمع فرهنگی روشنگر:

ایجاد بستر رشد و تعالی برای دختران مومن(دارای عقیده توحیدی، اخلاق و عمل صالح)، اندیشمند، توانمند، با نشاط و موثر در خانواده و جامعه و پایبند به هویت شیعی-ایرانی و نظام جمهوری اسلامی

تاریخچه:

        مدرسه روشنگر بنا به توصیه استاد فقید، آقای روزبه در سال ۵۱-۱۳۵۰ با هدف اشاعه فرهنگ اسلامی تاسیس گردید. لذا در راستای اتخاذ روش هایی برای رسیدن به هدف، همواره از نظرات کارشناسان در زمینه های اعتقادی- فرهنگی و علمی بهره مند گشته است و علاوه بر آن با تشکیل کارگروههایی در تمام زمینه ها سعی بر بهینه سازی و هم فکری مربیان و معلمین داشته است.

موسسه روشنگر در زمان جنگ تحمیلی در دهه ی ۶۰، داوطلبانه به گروه مدارس شاهد پیوست تا در این مسیر بتواند حامی فرزندان شاهد و ایثارگر باشد. اما پس از چند سال به دلیل محدودیتهای ورود دانش آموزان به این موسسه تصمیم گرفته شد یک مجتمع دیگر به کمک همان همکاران، از آن منشعب شود و در پی آن ، مجتمع فرهنگی غیر دولتی در مهرماه ۱۳۷۰ در محله فخر آباد تهران، در دو پایه اول راهنمایی و اول دبیرستان آغاز بکار کرد.

با آماده شدن ساختمان مجتمع واقع در شهرک قدس در بهار ۱۳۷۵، این مجموعه به مکان کنونی منتقل شد. در حال حاضر مجتمع با ۵ واحد آموزشی شامل پیش دبستان، دبستان دوره اول و دوم و دبیرستان دوره اول و دوم و واحدهای رفاهی- ورزشی شامل باشگاه ورزشی، استخر، اردوگاه و موسسه قرآن پژوهان مشغول خدمات رسانی به جامعه ایران اسلامیست. بطور میانگین سالانه حدود ۶۰ فارغ التحصیل در رشته های ریاضی، فیزیک و انسانی جهت ارتقای جو فرهنگی و علمی وارد جامعه می شوند.

 

 

هدف و موضوع فعالیت موسسه در اساسنامه:

        موسسه با هدف رشد دختران ایران اسلامی با تجهیز علمی و اعتقادی و عمل به احکام و دستورات  دین مبین اسلام و حمایت از آرمانهای انقلاب و سر لوحه قرار دادن رشادتهای شهیدان این راه پر شکوه، و کمک به تامین و رفع تنگناها و کمبود فضاهای آموزشی، گسترش فعالیت‌های آموزشی و پرورشی دانش آموزان کشور و به منظور بهره گیری از امکانات بالقوه مردمی از طریق جلب مشارکتهای مردمی‌بر اساس قانون تاسیس مدارس غیر دولتی مصوب مجلس شورای اسلامی، با رعایت آئین نامه های اجرائی قانون مزبور ضوابط و دستورالعمل های مصوب وزارت آموزش و پرورش ، مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش تشکیل شد.

بخشهایی از اساسنامه ی مجتمع فرهنگی روشنگر:

فصل اول: کلیات

ماده ۲- تابعیت و نوع فعالیت مجتمع:

 مجتمع تابعیت جمهوری اسلامی ایران را داشته و با شخصیت حقوقی و استقلال مالی دارای جنبه ی غیر دولتی است و کلیه اعضا آن مسلمان و شیعه دوازده امامی میباشند و احترام خود رابه قانون ا ساسی و نظام جمهوری اسلامی اعلام می دارند و به نام مجتمع حق فعالیت سیاسی نخواهند داشت.

ماده ۳– هدف و موضوع فعالیت مجتمع:

تأسیس و اداره واحدهای آموزشی غیر دولتی در مقاطع مختلف و مدارس عالی آموزشی – تحقیقاتی بر اساس ضوابط و مقررات جمهوری اسلامی، به منظور پرورش و رشد فضائل علمی و اخلاقی فرزندان کشور اسلامی ایران بر اساس ایمان و تقوی. اهم فعالیتهای آن به قرار زیر  خواهد بود:

الف- تأسیس و راه اندازی و اداره ی مدارس غیر انتفاعی در مقاطع مختلف تحصیلی اعم از دوره پیش دبستان ۱ و ۲ ،دوره اول ابتدایی، دوره دوم ابتدایی، دوره اول متوسطه، دوره دوم متوسطه و هنرستان با رعایت نظام آموزشی کشور ویژه دختران خانواده های مسلمان ، متعهد و مقید به حجاب برتر.

ب- تأسیس و راه اندازی و اداره دانشگاه های غیر دولتی در رشته های مورد نیاز با رعایت قوانین مربوطه.

ج- دایر نمودن کلاسهای تقویتی و آمادگی کنکور، ایجاد آموزشگاههای علمی آزاد، تأسیس آموزشگاه های آموزش زبان های خارجی و کلاس های حرفه آموزی و دانش افزایی.

د- ارائه خدمات فرهنگی، دینی، آموزشی و پرورشی و ایجاد دانشگاه، مراکز و اماکن ورزشی، تفریحی و هنری و تشکیل و برگزاری همایش و نمایشگاه در زمینه فعالیتهای فوق برنامه در واحدهای آموزشی مربوط.

ه- عضویت و مشارکت در تعاونیهای آموزشی و فرهنگی غیر دولتی.

و- اجاره و خرید و ساخت و ساز فضاهای مناسب جهت انجام فعالیتهای آموزشی و پرورشی با رعایت استانداردهای متداول و پس از تأیید نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس کشور و تهیه و تدارک امکانات و تجهیزات ضروری و مورد نیاز واحدهای آموزشی و پرورشی از قبیل وسایل کمک آموزشی و تکنولوژی آموزشی و وسایل آزمایشگاهی و غیره.

ز- انجام کلیه فعالیتها و ارائه خدمات در زمینه اعتلا و تعمیم فرهنگ اسلامی

 

تبصره ۱: کلیه فعالیتهای مجتمع در مسائل آموزشی و پرورشی مُصرَحه در این اساسنامه آمده تابع قانون تأسیس مدارس غیر دولتی و آیین نامه های وزارت آموزش و پرورش و شورایعالی وزارت آموزش و پرورش بوده و با نظارت و تصویب وزارت آموزش و پرورش و شورای نظارت معاونت مشارکتهای مردمی و امور مدارس غیر دولتی قابلیت اجرایی دارد.

تبصره۲: دارا بودن موافقت اصولی تأسیس مدرسه غیر انتفاعی از وزارت آموزش و پرورش برای نمایندهی مجتمع الزامی است.

تبصره۳: مجتمع میتواند برای پیشبرد اهداف خود با رعایت مقررات و در حدود صلاحیتهای مجتمع، از طریق سرمایه گزاری در بخش های دولتی، عمومی، تعاونی یا اشخاص حقیقی و حقوقی ذیصالح و یا از هدایای نقدی و جنسی افراد و مؤسسات استفاده نموده و اقدام به اخذ اعتبارات و تسهیلات بانکی نماید.

ماده ۴-  مدت:

        مدت فعالیت مجتمع از تاریخ تصویب اساسنامه و ثبت آن در مراجع قانونی بمدت نامحدود خواهد بود.

ماده ۵- مرکز مجتمع:

        مرکز اصلی مجتمع و نشانی آن بشرح زیر میباشد:

تهران – شهرک قدس – بلوار ایوانک غرب – خیابان گل افشان جنوبی

 تبصره: مجتمع میتواند هرموقع که مجمع عمومی الزم و مقتضی بداند شعب یا نمایندگی و واحدهای آموزشی را در داخل یا خارج از ایران با کسب مجوزهای لازم و قانونی با رعایت قوانین و مقررات و بوابم مربوطه حسب مورد تأسیس و دایر نماید.

 فصل دوم: ارکان مجتمع

 ماده ۶: ارکان مجتمع عبارتند از:

الف- مجمع عمومی (مؤسسین(

اعضای مجمع عمومی (مؤسسین):

۱- حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا فاطمی نیا

۲- آقای دکتر عباس شیبانی

۳- آقای دکتر محمود گلزاری

۴- خانم فریده خزعل بعلبکی( حدادیان)

۵- خانم روح انگیز راغفر

۶- خانم وجیهه نظری

۷- خانم انسیه امین

ماده ۳۳- منابع مالی مجتمع عبارتند از:

الف- شهریهی دریافتی از اولیا دانش آموزان.

ب- کمکهای دریافتی از اولیا دانش آموزان و افراد خیر و مؤسسات خیریه.

ج- قبول هدایا و یا موقوفه.

د- دریافت وام در چهار چوب قوانین و آیین نامه ها و دستورالعملهای وزارت آموزش و پرورش

ه- سایر فعالیتهای اقتصادی با رعایت تبصره ۳ ماده ۳ این اساسنامه.

تبصره- چون در آمد مجتمع بمصرف توسعه مجتمع و امور فرهنگی و خیریه میرسد، لذا مجتمع غیر انتفاعی بوده و سود حاصله از آن متعلق به هیچ یک از دست اندر کاران نخواهد بود.

ماده ۴۵- انحلال:

        در هر موقع که مجمع عمومی با اخذ موافقت وزارت آموزش و پرورش انحلال مجتمع را تصویب نماید، هیأت تصفیه موظف خواهد بود پس از اداء دیون و وصول مطالبات نسبت به واگذاری داراییها، اموال و املاک به اذن مقام رهبری به یکی از مؤسسات آموزشی مشابه غیر دولتی داخل کشور یا به وزارت آموزش و پرورش جمهوری اسلامی اقدام نماید.

تصاویر

>