بازدید از آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز دانشگاه تهران

۱۴۰۲/۰۵/۲۶

از آن‌جایی که، یکی از کارکردهای پژوهش باز کردن دریچه های علمی تازه و به روز برای دانش آموزان علاقه‌مند است، دبیرستان روشنگر به پیشنهاد گروه پژوهش و دبیر پژوهش علوم اعصاب شناختی، فرصت بازدید از آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز را برای دختران علاقه‌مند روشنگری مهیا کرد. روز سه شنبه ۲۴ ام مردادماه ۱۴۰۲، راهی دانشکده فنی دانشگاه تهران و آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز شدیم. در این مرکز پژوهشی که از بروزترین ابزارهای بررسی کارکردهای مغز و شناخت بهره می برد،  به همراه راهنما به بازدید از آزمایشگاه مختلف، ابزار و نوع کارکردهای آن ها که در جهت شناخت بهتر مغز و عملکرد آن پرداختیم. از جمله آزمایشگاه ها و ابزاری که با‌ آن‌ها آشنا شدیم، می توان به دستگاه های تصويربرداری تشديد مغناطيسی 3 تسلا، تحريک غيرتهاجمی مغزی (TMS و TCS سازگار با MRI)، الکتروانسفالوگرافی (شامل سیستم سازگار با MRI)، ردیاب چشمی، آزمایش واقعیت مجازی(VR) و طيف نگاری کارکردی مادون قرمز نزديک (FNIRS) اشاره کرد. این آزمایشگاه همچنین مجهز به امکانات پیشرفته ی پردازش داده ، تصاویر و سیگنال و همچنین ارزیابی شناختی بود.
بچه ها طی این بازدید سوالات خود را از مسئولین هر آزمایشگاه پرسیدند و اطلاعات خوبی در زمینه پروژه های پیش رو و رشته های مهندسی پزشکی، علوم اعصاب شناختی، فیزیک پزشکی و هوش مصنوعی و تحلیل داده پیدا کردند.

بازدید علمی