نشست ادبی روز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی

۱۴۰۰/۱۲/۲۴

گرم شو از مهر و ز کین سرد باش
چون مه و خورشید جوانمرد باش

روز شنبه ۲۱ اسفندماه ۱۴۰۰، نشست ادبی بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی به صورت مجازی و با حضور دانش آموزان پایه دهم و یازدهم  توسط گروه ادبیات متوسطه ۲ روشنگر برگزار شد. در این نشست مجازی درباره زندگی و آثار نظامی صحبت شد. بخش اول برنامه به معرفی اسکندر و تحول شخصیت او در روایات ایرانی-اسلامی اختصتص یافت. در بخش دوم به معرفی کتاب هفت پیکر، طرح کلی داستان، و نمادهای آن پرداخته شد. بخش سوم برنامه درباره نحوه کنش گری زنان در این دو داستان صحبت شد و در بخش چهارم برنامه دانش آموزان عزیز، به اجرای نمایشنامه ای رادیویی پرداختند و قسمت هایی از داستان لیلی و مجنون را قرائت کردند. سخنرانان این نشست به تفکیک موضوع عبارت بودند از :

• اسکندریه به روایت نظامی : توسط سرکار خانم دکتر مونا بابایی
  • هفت پیکر یک اثر نمادین : سرکار خانم الناز ابراهیمی
  • منظومه های عاشقانه نظامی : سرکار خانم دکتر نفیسه مطلق

این نشست با برگزاری مسابقه ای علمی پایان یافت. در این رقابت خانم ها پرنیان حبیب اللهی، سارا محبوبی، فاطمه شریفی جزه خواهران خاکساریان موفق به کسب جایزه پایانی شدند.

هدیه این عزیزان کتاب «نام من سرخ» 😍 نوشتۀ اورهان پاموک بود که لینک نسخۀ الکترونیک اش با دوستان عزیز به اشتراک گذاشته شد. در این رمان جذاب بخش‌هایی از داستان با منظومۀ خسرو و شیرین نظامی ارتباط پیدا می‌کند و به همین دلیل ما هم فکر کردیم دوستانمان با خواندن این کتاب در آینده هیچ‌گاه این نشست را فراموش نمی‌کنند. 😉

گرم شو از مهر و ز کین سرد باش ...