سلام👋
بحث خودشناسی را ادامه می‌دهیم. اگر ما بدانیم ویژگی‌های شخصیتی ما از پدر و مادر یا اجداد تکاملی‌مان به ما ارث رسیده است، آیا این اعتباری خواهد شد برای اینکه ما هر رفتاری داشته باشیم؟ یعنی، اگر کودکی پتانسیل خشونت داشته باشد، پذیرفته‌شده است به هر جنایتی دست بزند؟
باید توجه داشته باشیم توجیه یک رفتار با توضیح آن تفاوت دارد. اگر ما توضیح دادیم رفتار به‌خصوصی حاصل ژنتیک است👍، به این معنی نیست که فرد حق دارد رفتار را انجام دهد.‌ به‌عبارتی درک ما از طبیعت به این معنا نیست که درک ما از درست و نادرست باید تغییر کند.
باید اشاره کنیم هرچند که ژن‌ها بستر اولیه فعالیت انسان هستند، عوامل محیطی نیز در ساخت و تکوین شخصیت انسان نقش دارند. محیط خانواده، فرهنگ و حتی تغذیه نیز در شخصیت افراد و رفتارشان موثرند. 😁
دانستن این نکات کمک می‌کند ما با افراد با تسامح و‌تساهل بیشتری رفتار کنیم. اگر بپذیریم رفتار و باورهای کسانی که در محیط‌های غیر یکسان رسد می‌کنند متفاوت است، به رفتارها به‌آسانی برچسب خوب و بد نمی‌زنیم. 
دانستن این موضوع که بخش عمده شخصیت انسان براساس ژن‌ها و مابقی آن براساس محیط ساخته می‌شود کمک می‌کند بر روی بخش‌هایی که در آنها ضعف داریم عمیق‌تر کار کنیم. درواقع، خودشناسی‌ها برای افرادی که اهل تامل و نگاه عمیق‌اند نتایج مثبتی به همراه خواهند داشت و نباید فکر کنیم چنین تعاریفی ما را به سمت جبرگرایی سوق می‌دهند.👌
#خودشناسی
#سلامت_روان
#ژنتیک
#محیط

عوامل تاثیر گذار در شخصیت


>